Regressie
   

Regressietherapie

Alle ervaringen die we opdoen tijdens ons leven worden opgeslagen in ons onderbewustzijn, als het ware in mappen in een groot archief. Tijdens gewone gesprekken kunnen we dit onderbewustzijn niet bereiken. We blijven door ons verstand dan teveel aan de oppervlakte van het heden hangen.

De problemen waar we mee worstelen worden vaak veroorzaakt door pijnlijke ervaringen uit onze kindertijd die we niet verwerkt hebben. Alleen door diep naar binnen te keren (in hypnose gaan) bereiken we die lagen van het onderbewustzijn waar deze gevoelens uit de kindertijd bewaard worden. De therapeut leert u dan vervolgens om als volwassene bewust contact te maken met het kind dat u was en u herbeleeft dan die oude ervaringen. U leert als het ware dit innerlijke kind te helpen en voor te gaan zorgen.

Het kind in u bevrijdt zich daardoor van zijn of haar soms dus jarenlang bewaarde emoties, zoals bijvoorbeeld eenzaamheid, angst, verdriet en boosheid. Het ontspant zich, gaat zich veilig en prettig voelen in uw aanwezigheid. Daarmee is de kloof die er tussen de twee delen van uw psyché ontstaan was, overbrugd en geheeld.

Hiermee heeft de steeds aanwezige, maar niet herkende spanningsbron zich opgelost.

Dit wordt ervaren als een gevoel van eenheid in uw persoonlijkheid, als een gevoel van rust en levensvreugde.

© Regressiepraktijk Adri Fikkers | Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 17-03-2017 .