Regressie
   

Psychische klachten

Vanuit vooral psychische klachten, zoals worstelen met eenzaamheid, agressie, angsten, regelmatig neerslachtig zijn, slecht of onrustig slapen of regelmatig nachtmerries hebben, geldt een zelfde soort benadering. Ook hier is het zo dat er een oorzaak te vinden is voor die gevoelens die eigenlijk te groot zijn voor de huidige situatie. Als je een leuk gezin hebt en fijn werk, hoe kan het dan dat je je toch eenzaam voelt? Hoe kan het dat je van slag raakt door wat stof op de trap? Of door een vieze wc in een restaurant, of door een groot leeg plein in de stad? Ook hier kunnen we die gevoelens serieus nemen en in de diepte afdalen, om dan in contact te komen met het deel van je dat in een ervaring is, waardoor dit veroorzaakt wordt.

Je kan dan bijvoorbeeld terecht komen bij de ervaring van dat een van je ouders ziek was, of overleed, of scheiding en verlies. Of bij vergeten seksueel misbruik. Of allerlei andere verhalen. Door dan contact te maken met het deel dat de emotionele pijn draagt, wat vaak een kinddeel in je is, vindt er herstel en ontspanning plaats.

© Regressiepraktijk Adri Fikkers | Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 31-03-2017 .