Regressie
   

Gedragsmatige klachten

Vanuit meer gedragsmatige klachten zoals bijvoorbeeld, het hebben van onevenwichtig eetgedrag, het hebben van concentratieproblemen, het hebben van dwangmatig gedrag, echt willen stoppen met roken en toch lukt het niet, alcoholproblemen enz. kunnen we ook samen het onderzoekwerk doen.

Hier speelt een dynamiek van verschillende delen in de psyché die tegengestelde bewegingen maken en verschillende doelen nastreven. Het maakt dat we ons gevangen voelen. Een kinddeel dat de pijn van een nare ervaring draagt. Een kinddeel dat de klacht vorm geeft en waardoor de pijn wordt onderdrukt. En een deel dat daar een negatief oordeel over heeft.

De bewuste volwassene kan helpen deze dynamiek op te lossen door bewust de pijn te herbeleven in plaats van hem te negeren. Dan vervalt de behoefte aan een snelle, tijdelijke oplossing. We hoeven niet meer onderdrukken door middel van dat dwangmatige gedrag.

 

© Regressiepraktijk Adri Fikkers | Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 31-03-2017 .