Regressie
   

Fysieke klachten

Vanuit vooral fysieke klachten kunnen we op zoek gaan naar de onderliggende oorzaak waardoor deze ontstaan zijn. Mensen die lijden aan chronische hoofdpijn, gespannen zijn, ontstekingen of eczeem hebben, reuma, allergieën enz.

In het lichaam wordt de onbewuste, de schaduwkant van onze psyché zichtbaar. De spanning in de psyché die weggedrukt moest worden omdat die onacceptabel was, krijgt vorm op het fysieke niveau van ons menszijn. Onze spreektaal geeft daar voorbeelden van. We zeggen van iemand dat die zwaar op de hand is, of hardnekkig, of hij kan niet door de knieën gaan, of voelt zich op zijn teentjes getrapt.

Eigenlijk maakt ziekte eerlijk, doordat de specifieke verschijningsvorm laat zien dat wat in de psyché juist verdrongen wordt. Serieus nemen, doorvoelen van je klachten maakt dat je als het ware een gesloten brief opent, die je vertelt hoe je weer meer jezelf kunt worden. Geheeld kunt worden. Bij hoofdpijn kun je natuurlijk pijnstillers nemen, je kunt ook stil staan bij wat er eigenlijk in je gebeurt. Alle ziektevormen hebben zo hun eigen verhaal, en uw klacht draagt uw persoonlijke verhaal. Bij ernstige verstoringen zoals bijvoorbeeld Parkinson en kanker is de vervorming diep in de weefsels doorgedrongen, is de beschadiging misschien niet meer omkeerbaar. Dan kan het lichaam niet meer volgen in het bewustwordingsproces.

Ik geloof dat bij genetisch bepaalde ziekten de wortels van de vervormende krachten in eerdere levens liggen.

© Regressiepraktijk Adri Fikkers | Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 17-03-2017 .