Regressie
   

Voor wie

Mensen die het verlangen en de moed hebben om zichzelf onder ogen te komen wil ik graag een hand toereiken en de weg wijzen. Deze therapie is intensief en dáárdoor bevrijdend. Het vraagt wat om te voelen wat je verstopt voor jezelf hebt gehouden, vanwege dat het ooit te verwarrend, te angstig, te verdrietig was. Als u er zelf niet meer uit komt, wil ik graag een gids voor u zijn om die blokkades te helpen oplossen. Het is in je eentje heel lastig, misschien wel vaak onmogelijk om dit proces te doen. Immers de persoonlijkheid is precies zó opgebouwd om juist alles wat naar is zo goed mogelijk te onderdrukken. Hierdoor heb je een anker en een spiegel nodig om af te dalen in verdrongen lagen van jezelf.

In loop van de jaren heb ik veel gewerkt met vrouwen en mannen die als kind seksueel misbruik hebben ondergaan, als kind hebben geleden onder emotionele verwaarlozing door hun ouders of onder machtsmisbruik of onder alcoholmisbruik door hun ouders. Ook het overlijden van een van de ouders of van een broer/zus heeft een diepe vormende werking. Of opname in een ziekenhuis of een rusthuis of een kostschool kan grote gevolgen hebben op de ontwikkeling van een kind is in mijn praktijk gebleken. Deze ervaringen creëren een breed scala aan klachten van eczeem tot hoofdpijn, van angsten tot identiteitsverlies.

Voor allerhande problematiek is deze therapie geschikt, bij  fysieke klachten, bij psychische klachten, bij gedragsmatige klachten, maar vaak zijn deze natuurlijk gecombineerd. Ook in relatieproblemen  geeft het veel verheldering en verbetering.  Ook kinderen brengt het veel.

Voorwaarde is echter wel dat u voldoende stabiel in het leven staat, zodat u voor uzelf verantwoordelijkheid kunt (blijven) dragen. Ook als de therapie oude emoties in u naar de oppervlakte brengt waardoor u tijdelijk wat van slag raakt. Maar natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid tot een telefonisch consult als dat een keer wenselijk is.

Hieruit volgt dat mensen die ernstig verslaafd zijn aan alcohol of aan drugs, of lijden aan ernstige psychiatrische problematiek niet in behandeling genomen kunnen worden. Mijn praktijk heeft namelijk geen ruimte om mensen in een crisissituatie op te kunnen nemen.

 

© Regressiepraktijk Adri Fikkers | Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 22-03-2017 .