Regressie
   

Ervaringen van cliënten

 

Guusta

Ik kende Adri van een intervisiegroep en zocht haar op omdat er iets was wat ik nader wilde onderzoeken. Het klinkt een beetje vaag, maar zo was het voor mij ook. Ik liet me sturen door mijn intuïtie. Die zei dat ik bij Adri moest zijn. En daar was ik bij Adri in de stoel.

Ze ging samen met mij op zoek naar waar het knelpunt zat en legde het bloot. In het contact was ze zacht en steunend. Wat ik heel fijn vond was dat ze elke keer “Ja he “ zei. Dit gaf me een geruststellend en veilig gevoel, alsof ze me begreep.

We kwamen uit bij mijn “ in de steek gelaten bange kleine ik”. Daar mocht ik hernieuwd kennis mee maken en die kleine bange ik, werd uiteindelijk herenigd met mijn grote volwassen ik. Ik voelde me na de sessie vredig en kalm. Het was nog een stukje wat ik op mocht lossen met mezelf. Een stukje oude pijn die nu weer geïntegreerd is, waardoor ik nog meer heel geworden ben.

Guusta Zuurbier 7 juni 2017 Olst

Psycholoog – trainer – tools for life therapeut

 

Willem

50 jaar geleden kreeg ik, zittend in een trein die net een brug over een rivier passeerde, een heftige angstaanval. Er volgen in de loop der jaren bij periodes reguliere therapieën. Zo’n 4 jaar geleden kwamen de angstaanvallen terug.

De vraag “wie kan mij hierin nu eens werkelijk verder helpen” kwam bij herhaling in mij op. Ik tastte in het duister. Tot ik op een gegeven moment bijna gedachteloos het woord “hypnose” bij Google intypte en op de website van Adri kwam. De tekst in de website werkte uitnodigend en verhelderend. De “leermeester” diende zich blijkbaar aan.

De eerste sessies begonnen voortvarend en dat zou zo blijven. Niet gehinderd door illusies over geboorte en dood kon zij mij al snel naar oorzaken en verklaringen voor mijn angsten en belemmeringen leiden. Thema's worden grondig 'gekneed'.

En alles wordt tevens door Adri in een breed esoterisch kader geplaatst. Met twee geleefde levens of (rollen) die thematisch elkaars tegendeel zijn werkt zij naar een verdere bewustwording van het meest wezenlijke in de mens, dat wat werkelijk is. Je meest diepe grond. Deze wordt aangewend als de genezende kracht in jezelf.

Ik heb in mijn leven nog nooit zo veel gehuild (tot brullens toe) en geboerd. Het lichaam wordt er dus volop bij betrokken. Ik vind het een zwaar proces, maar het heeft mij al veel gebracht.

 

Hariët

Op mijn 36 ste verjaardag stond ik voor de keuze, wil ik zo verder leven met al die angsten of ga ik hieraan iets doen en wat ga ik hier dan aan doen. Mezelf iets aandoen? Daar was ik veel te bang voor, al speelde dit wel regelmatig door mijn hoofd, omdat het leven niet echt dragelijk voor mij was. Ik weet niet precies meer hoe ik de folder van Adri onder ogen heb gekregen, maar door deze te lezen en een intakegesprek heb ik besloten om deze vorm van therapie te kiezen.

Hierdoor is mijn leven totaal veranderd. Ben een hele andere vrouw geworden. Van een klein angstig meisje, dat niets durfde te doen, vanwege haar angst om verlaten te worden, ga ik nu alleen op reis naar Engeland en laat in Nederland iedereen achter die me lief is, omdat ik voor 95% mezelf met de hulp van Adri genezen ben en de bron van liefde gevonden heb in mezelf.

Ik ben nu 10 jaar verder en ga zo af en toe nog naar Adri, omdat ik het prettig vind om feedback te hebben en al mijn ervaringen kan vertellen aan iemand die precies weet waar ik het over heb. Ik heb mijn therapie in twee etappes gedaan. Een paar jaar therapie, een paar jaar gestopt, omdat ik vond dat het zo wel genoeg was, maar er toch achter kwam dat er nog iets zat waar ikzelf niet bij kon komen, weer een paar jaar in therapie tot waar ik nu ben met mijn feedback gesprekken een keer in de 3 maand.

Ik moet zeggen je gaat soms door een bodem van angst en verdriet, maar na de bodem schijnt echt de zon in je leven. Wil je meer weten over hoe ik deze vorm van therapie heb ondergaan mail me dan, zodat ik je eerlijk antwoord kan geven op je vragen.

Hariët Bremmer

E-mail: ineke-hariet@hetnet.nl

Annemarie:

Graag wil ik een bijdrage leveren want ik heb ontzettend veel baat gehad bij de regressietherapie van Adri en heb dat nog steeds. Toen ik in 2001 voor het eerst bij haar kwam zat er nog zoveel verdrongen, ik zat helemaal vast. Dit alles had te maken met ernstige mishandeling zowel lichamelijk als geestelijk ook ben ik vreselijk misbruikt als kind. Dit alles door mensen waar je als kind het volste vertrouwen in mag en moet hebben.

Het duurde niet lang of ik had zoveel vertrouwen in Adri dat ik langzaamaan steeds meer toe durfde te laten en meer durfde te vertellen. Dit gevecht wat ik heb moeten leveren met het verleden en met het heden had ik alleen nooit gered.

Eerst was er bij mij ook angst wat is regressietherapie en wat gaat het met mij doen.

Omdat er in mijn kindertijd zo ontzettend veel aangrijpende dingen zijn gebeurd word ik er nu in begeleid om hier op een goede manier mee om te gaan. Er was héél véél angst in me en ik werd niet serieus genomen en dat word ik nu wel en er is de rust van aanpak die me zo helpt.

Soms vind ik het onbegrijpelijk dat ze het volgehouden heeft met mij want het was /is voor mij zwaar maar ook zeker voor Adri. Vaak heb ik nog iets gek te vinden om te zeggen maar ik kan gewoon alles zeggen en benoemen en met alles wordt iets gedaan. Ik ben al een totaal andere vrouw geworden door deze therapie. Ik weet nu dat ik mag huilen als er verdriet is, dat ik kwaad mag worden als er woede binnenin me zit want het moet er uit anders kan je niet genezen.

Ze heeft nu een bokszak in de praktijk hangen en dat gaat heel goed voor mij om alle frustratie daar op af te reageren. Dingen waar ik in mijn kindertijd niet van heb mogen genieten of die me verboden werden daar kan ik nu volop van genieten. Ik had niet één probleem maar zovele en die worden allemaal aangepakt en ze helpt me zolang als ik nodig heb en dat geeft een héél fijn gevoel. Ik raad iedereen deze therapie aan die in verwarring is door gebeurtenissen en die daardoor een moeilijk leven heeft. Echt je kunt er bij geholpen worden.

Het is misschien raar om te zeggen maar ik vind het een eer om hier mijn bijdrage te mogen leveren want Adri heeft ontzettend veel voor me gedaan en dat wil ik graag met jullie delen.

Annemarie

annemariejoostink@planet.nl

© Regressiepraktijk Adri Fikkers | Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 26-01-2019 .