We worden écht moe van zo’n volle rugzak.

Hypnose

Hypnose is een woord dat bij veel mensen enige beroering oproept. Er dringen zich dan beelden op van hypnotiseurs die mensen als een kip over een podium laten lopen. Of bier laten drinken als was het citroensap. Hierbij geven deze vrijwilligers hun wil (gedeeltelijk) uit handen. Zij hebben er baat bij om voor anderen grappig te doen.

In therapie gebeurt echter iets anders. Mensen die lijden aan een probleem zijn als het ware gevangen door dit probleem. Hun aandacht glijdt eigenlijk automatisch telkens weer terug naar dat wat hen zo bezighoudt. Hoe zwaarder het probleem, des te meer energie het kost om zich te kunnen richten op heel andere zaken. We worden dan ook écht moe van ‘zo’n volle rugzak’.

Door nu tijdens het consult bewust naar binnen te keren met uw aandacht, komt de problematiek dus vanzelf in beeld. En geleidelijk aan zó sterk, dat u de uiterlijke omgeving niet meer opmerkt. Die is dan gewoon even niet meer interessant.

De toestand waarin u dan bent lijkt wel wat op een ‘wakkere’ droom, maar dan een waar u heel bewust voor kiest. Dat zelf kiezen, maakt dan bovendien dat u de controle over het proces niet uit handen geeft. En ook, dat u niet vergeet wat u zo heeft bezig gehouden als u de hypnose verlaat en terugkeert in uw gewone dagelijkse bewustzijn gericht ook op uw omgeving.

Hypnose is dan ook een heel geschikt middel om de oorzaak van de klachten op te sporen. Samen met de therapeutische begeleiding brengt het vervolgens de verlichting die u zoekt. De therapeut steunt u en wijst u als een deskundige gids tijdens deze reis naar binnen de weg, zodat het een helende ervaring wordt.